Тренінг «Шукаємо ресурси до відновлення( профілактика професійного вигорання в кризовій ситуації війни)» у ЗДО №15 «Лелеченька»

Людина лише там чогось домагається, де

                                                             вона сама вірить у свої сили.

                            Л.Фейєрбах

16.02.2023 в ЗДО №15 «Лелеченька» практичний психолог Надія Старух провела тренінг з педагогами « Шукаємо ресурси до відновлення( профілактика професійного вигоранняв кризовій ситуації війни)».

      24 лютого 2022 року — дата, яка стала точкою відліку нової реальності для України. Війна  кардинально змінила наші життя, змусивши по-іншому розставляти пріоритети. Люди завше переконані, що живуть в логічному, справедливому та передбачуваному світі. Вони будують плани на найближчий тиждень чи рік, збираються у відпустку, облаштовують побут і почасти розцінюють такі дії як звичайну плинність життя. Війна ж стає тією подією, котра впливає на всі рівні безперервності життя, розділяючи його на «до» та «після», порушуючи цілісність життєвої картини. Основним завданням для нормалізації ситуації та опанування нею стає відновлення безперервності життя, розірваних зв’язків та формування вміння повноцінно відчувати життя в стресових обставинах. Саме тому першочерговим завданням психологічної служби освітянської  спільноти на сьогоднішній день є надання невідкладної допомоги та психологічної підтримки педагогам ,  що дозволить їм впоратися зі стресом від війни, а також попередить виникнення більш  складних проблем.   Надія Старух ознайомила педагогів з поняттям “синдром професійного вигорання”, його основними причинами і симптомами, визначила основні умови збереження емоційного здоров’я  в стресових обставинах.  Підібрала цікаві тренінгові вправи спрямовані на подолання професійного вигорання, підвищення самооцінки у педагогів, надала інформацію про сучасні техніки і прийоми стабілізації емоційного стану педагогів в умовах війни. Відео матеріали ,активності та вправи  дозволили створити  умови для психологічного розвантаження педагогів та відновлення особистісних ресурсів.

Педагогам вдалося зазирнути у свій внутрішній світ та відкрили завісу вмінь бути майстром свого життя – жити в гармонії з собою та світом.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *