З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ!!!

Відділ освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради вітає освітянську родину та всіх мешканців громади з Днем української писемності та мови.

Мова – це важливий чинник самовизнання нації, надійна основа розвитку країни, загартована багатовікововю історією та відточена творчістю найталановитіших українських письменників. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися український народ. Без рідної мови жодна людина не здатна почуватися повноцінною частиною свого народу, його історії та культури.

Наш народ – єдиний. Його мова – це велика основа для єдності всієї держави і духовна гарантія її майбутнього.

Сучасний світ знає, що державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в один народ. Це важливий чинник самовизначення нації, надійна основа розвитку країни. І сьогодні в час війни бачимо як ворог “визволяє” російськомовні регіони намагаючись їх повністю “омоскалити”, ми як ніколи повинні зрозуміти, що МОВА МАЄ ЗНАЧЕННЯ, а не яка різниця!

Бажаємо усім нам перемоги над російським злом, яке прийшло на нашу рідну землю, взаємного розуміння та допомоги, щоб жити за Словом, з якого почалася Україна!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *