«День народження Афлатуна» у базовому ЗДО №11 “Світлячок”

«Як Афлатун день народження з малятами святкував»

Сучасна дошкільна освіта спрямована на реалізацію Державного стандарта (БК ДО). Освітню діяльність з дітьми дошкільного віку педагоги здійснюють відповідно до програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля». В арсеналі сучасного педагога-дошкільника ще й ціла палітра парціальних програм, спрямованих на більш глибоке розкриття певного освітнього напряму. Однією з таких є програма соціально-фінансової-освіти дітей дошкільного віку «Афлатот». Важливу увагу в цій програмі приділено розвитку позитивного і сприятливого сприйняття своєї особистості. Які методи та прийоми є найефективнішими, які форми роботи обрати, щоб реалізувати це завдання, як донести цю інформацію до найменших вихованців закладу дошкільної освіти? На ці та інші запитання шукали відповіді педагоги базового закладу дошкільної освіти (ясел-садка)  №11 «Світлячок» під час відкритого показу освітнього заходу «День народження Афлатуна», проведений вихователькою Оленою Терпак.

Що найбільше полюбляють дошкільнята? Гру, несподіванки, сюрпризи, і, звичайно, свята. Саме таку форму роботи обрала вихователька. Для святкування свого дня народження Афлатун прилетів з космосу до малят молодшої «А» групи.

Захід відбувався у святково прикрашеній залі. Відчуття позитиву і комфорту додавала тиха інструментальна музика. Мовленнєво-комунікативна гра «Швидше м’яч передай ім’я друга називай» сприяла прояву позитивних взаємин між дітьми  та дала можливість гостю пригадати імена своїх маленьких друзів.

Дуже важливо сформувати у дітей розуміння дитячого дозвілля. В день народження діти співали для Афлатуна український «Коровай» і  висловлювали свої дитячі побажання. Найзаповітнішим побажанням було святкування дня народження у мирній країні.

Однією із соціальних навичок, яку ми маємо сформувати у дошкільників – це вміння робити подарунки. Вже з молодшого дошкільного віку навчаємо дітей – найкращий подарунок, зроблений власними руками. Ось і цього разу діти виготовляли вітальну листівку у формі сердечка, прикрашаючи його різнокольоровими кульками.

Музичним дарунком стала і пісенька «Афлатун, сяючий весь день» (на мотив пісні «Jingle Bells»), яку діти доповнили ритмічними рухами. А на завершення Афлатун пригостив малят солодкими яблуками.

Весело святкував Афлатун свій день народження у «Світлячку». Запам’ятається він малятам.

Вже в молодшій групі закладені основи почуттів дружби і товариськості. З радістю розповідатимуть дошкільнята про це свято своїм рідним. Дякуємо Афлатуне за твою дружбу з малятами!

Людмила Разумна, вихователь-методист

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *