Форум лідерів для освітян «Освіта після перемоги»

Повітряні тривоги, ракетні обстріли, відключення електроенергії, дистанційне навчання — такі виклики постали перед освітою України від початку повномасштабного вторгнення росії. Та попри все, українські вчителі реалізовують право кожного учня на якісний освітній процес.

Доки триває війна, в тилу закладається фундамент під нову післявоєнну Україну. З огляду на це, 13 лютого у Дрогобичі відбувся форум лідерів — «Освіта після перемоги», організований відділом освіти ДМР та Центром професійного розвитку педагогічних працівників.

Форум проводився для керівників закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти Дрогобицької міської територіальної громади з метою обговорення нових моделей управлінської діяльності в контексті сьогодення. На захід також завітали депутати обласної та міської рад, посадовці, міський голова Дрогобича Тарас Кучма та його заступник Володимир Коцюба.

Маю надзвичайно велику честь вітати усіх вас на цьому форумі. Сьогодні ми тут зібрались задля однієї важливої мети — розбудови нашої України у післявоєнний час. Адже розбудовою нашої держави будуть займатись ті діти, яких ви виховуєте. Величезна частка виховання дітей йде саме з шкільних колективів. Сьогодні нам потрібно напрацювати алгоритми роботи у післявоєнний період. Тому, що перед нами надзвичайний шанс побудувати європейську країну, до якої буде рівнятись весь світ, так, як сьогодні рівняються до наших захисників. Слава Україні!, — звернувся до присутніх Тарас Кучма.

Серед почесних гостей форуму були також запрошені директор Департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска та начальниця управління ДСЯО Валентина Загрева.

Освіта після війни залежить від того, якою є освіта в час війни. «Форум лідерів» — це дуже актуальна тема, бо освітянська галузь Львівщини є лідером у багатьох освітніх процесах. Команда може бути лідером лише тоді, коли працює синхронно. Відтак, найперше, хочу вам подякувати за ту командну роботу, бажаю, щоб такий командний дух був у кожному районі Львівщини, — зазначив Олег Паска.

Керівник відділу освіти Віталій Вовків привітав учасників форуму та закликав до плідних дискусій.

Радий бачити усіх присутніх тут. Оскільки, це перший такий освітянський форум, який відбувається у Дрогобичі, сподіваюсь він пройде ефективно та результативно. Усім бажаю плідних та продуктивних дискусій, нових ідей та бачень щодо розвитку нашої освітньої галузі та покращення комунікації між колективами та учнями, — побажав учасникам Віталій Вовків.

Після вступної частини, гості були запрошені до панельних дискусій. Зокрема говорили про розвиток освіти після перемоги та в кризових умовах, про проведені успішні європейські реформи у сфері освіти, спілкувались на тему того, чи заклади освіти конкуренти, чи друзі, які підсилюють один одного тощо.

Отець Ігор Цмоканич розкрив тему мудрості лідерів з біблійного та позабіблійного погляду.

Захід провела Галина Марчук, директорка ЦПРПП ДМР. Панельні дискусії модерувала Наталія Свойкіна, психологиня ЦПРПП ДМР.

За матеріалами сайту Дрогобицької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *