Наукова панельна дискусія «Богдан Лепкий — велет українського інтелекту та патріотизму»

14 листопада 2022 року у Дрогобицькому науковому ліцеї ім.Б.Лепкого було проведено унікальний, інноваційний захід – наукову панельну дискусію, присвячену 150-річчю від дня народження Б.Лепкого на тему: «Велет українського інтелекту та патріотизму». Для розгляду учасниками дискусії було запропоновано чимало цікавих запитань. Зокрема, наскільки актуальним є вивчення творчості письменника в контексті сьогодення, невідомі для пересічного українця ракурси дослідження родоводу Б.Лепкого, цінність внеску поета в розвиток українсько-польського діалогу культур, про актуальність пісні «Видиш, брате мій…»

На цей захід були запрошені представники української еліти: І.Лепкий – екс-директор Дрогобицької гімназії, засновник цього неординарного закладу для обдарованих дітей, заступник міського голови гуманітарних та соціальних питань А.Ковч, начальник відділу освіти В.Вовків, учителька-методист ліцею №1 ім.І.Франка О.Сисин, Б.Лазорак, В.Міньок, а також О.Сливінська, Н.Онищак – представники викладацького колективу ліцею.

Із захопленням присутні сприйняли виступи ліцеїстів: А. Бухтіярової, Л. Лагуш, А. Гупняк, О. Джавали, В. Соколової, Я. Фігель, які займаються науковими дослідженнями творчості письменника.

Апогеєм дискусії стало зворушливе звучання пісні “Видиш, брате мій…”.

Наприкінці заходу директор ліцею Н. Ластов’як подякувала присутнім за участь у дискусії та заакцентувала, що такі інновації будуть і надалі пріоритетними у роботі наукового ліцею. А вагомою домінантою виступу стали слова Б. Лепкого: “Для України треба не лише вмирати, для неї необхідно жити!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *